Ligging en vervoer

Vervoer en ligging van Las Vegas

Las Vegas is een van de grootste en bekendste steden in de Verenigde Staten. Hier vind je niet alleen zeer luxueuze hotels waar je Amerikaanse beroemdheden tegenkomt, maar ook toernooien die in meer dan 100 verschillende landen worden uitgezonden. Dankzij de ligging van Las Vegas kun je ook verschillende vormen van het openbaar vervoer gebruiken. Van kleine taxi's tot glanzende limousines die op the Strip rijden, in Las Vegas kun je op verschillende manieren de stad verkennen en beroemde monumenten bezoeken.

Ligging Las Vegas

Las Vegas is zeer bekend, omdat het in de woestijn ligt. Het ligt in het uiterste zuiden van de Amerikaanse staat Nevada en het wordt omringd door Arizona, Idaho, Oregon, Utah en de Stille Oceaan. De ligging van Las Vegas is op 600 meter hoogte en deze stad heeft een oppervlakte van ruim 293.000 vierkante meter. De stad heeft meer dan 580.000 inwoners en hier worden Engels en Spaans gesproken. Door de ligging van Las Vegas, een stand die midden in een woestijn ligt, zijn de zomermaanden erg warm. Van juni tot september kan de temperatuur hoger zijn dan 40 graden Celsius. In de winter is de gemiddelde temperatuur 13 graden Celsius.

Vervoer

Door de ligging van Las Vegas zijn er verschillende vervoersmiddelen die je kunt gebruiken. Hieronder zetten we deze voor jou op een rijtje.

Vliegen

Het vliegen naar Las Vegas duurt vanaf Schiphol 14:30 uur en eenmaal op de luchthaven, die 8 km van de stad ligt, kunt u op verschillende manieren Las Vegas verkennen. Als je op het vliegveld aankomt, kun je een taxi nemen om bijvoorbeeld naar jouw hotel te gaan. Toch raden we jou aan om reis te boeken met Westcliff Airport Express. Dankzij de ligging van Las Vegas ten opzichte van de luchthaven betaal je slechts 2 dollar voor een eenmalige rit met deze bus. Als je een taxi neemt, betaal je aan het einde 40-45 dollar zonder een fooi van 15%.

Huurauto

Op de luchthaven Las Vegas McCarren kun je alle autoverhuurbedrijven consulteren. Binnen 30 minuten wordt een auto gehuurd. Bij bijvoorbeeld Sunny Cars autohuur kun je een auto huren inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Ook wordt het eigen risico bij schade terugbetaald en het aantal kilometers dat je mag rijden is ongelimiteerd. Tevens kun je ervoor kiezen om in Nederland of België een auto te reserveren voor jouw reis in Las Vegas.

Openbaar vervoer

In Las Vegas kun je verschillende vormen van het openbaar vervoer gebruiken. Zo kun je via de lokale busmaatschappij CAT een bus nemen. Deze klantgerichte organisatie heeft een uitgebreid netwerk dat voor een uitstekende verbinding zorgt met het hele centrum. Alle bussen in Las Vegas rijden 24/7 en je kunt een dagkaart voor 7 dollar kopen. Naast de bus kun je ook een van de vierwielige trams nemen om the Strip te verkennen. Deze trams rijden vanuit het uiterste noorden van de boulevard tot het verste zuidpunt. Het is aangeraden om dit vervoersmiddel te gebruiken als je graag de boulevard wilt zien.

Goedkoop naar Las Vegas reizen? Klik snel BudgetAir.nl voor de beste vluchtdeals!

Terug naar overzicht